Zabava

Voleću te do zadnjeg smajlija

Rita je usplahireno i histerično jurcala po kući, plašeći se da ne zakasni. Pa ovo je njen najvažniji dan u životu – njeno venčanje… Malo je namestla kosu, pomislila na neobrijane noge i odmahnula glavom: “To mi je nebitno danas..”.. Zgrabila je šolju sa kafom i bacila se u stolicu, paleći računar. Njegov prozor na Messengeru je odmah iskočio – on je bio spreman. Zatim je iskočio i novi prozor – službeno lice…. Ceremonija je mogla da počne

Brak je društvena institucija kojom se reguliše odnos između dva (ii više) pojedinaca u svrhu zajedničkog života…bla bla…onda ide ono..u zdravlju i sreći….u bogatstvu i nemaštini…..do kraja života…moga…tvoga…i tako to. Gosti veseli… sala spremna… mladenci srećni… muzika…veselje…potrošena gomila novca… Klasična priča…klasičan događaj… A sad nešto drugo.
Svojevremeno su “Spiegel”, “BBC” i još neki mediji izbacili članak o braku iz ljubavi između gospodina Wiriadija i gospođe Rite. 52. dišnji fzioterapeut Wiriadi je dve godine stariju Ritu sreo u jednoj od chat soba. Posle besomučnog kuckanja, usledili su telefonski pozivi, tona e-mailova, a na kraju su rešili da svoju ljubav krunišu brakom. Sobzirom da je Rita u Indoneziji, a Wiriadi u Americi, venčanje je obavljeno preko Instant- Messengera od strane jednog muslimanskog sveštenika. Rita i njen izabranik će se videti kada ona bude otišla za Ameriku (treba malo vremena da se skupi toliki novac za avionsku kartu), a za to vreme će nastaviti da se vole i sada već konzumiraju brak, preko interneta. Službeno lce koje ih je venčalo tvrdi da je brak apsolutno zakonski legalan, iako se mladenci nisu nikada videli.
Neki kažu da je takav brak neobavezujući, sobzirom da “strane” nisu prisutne. Međutim, Kalifornija, Kolorado, Teksas i Montana priznaju brakove koji su sklopljeni u prisustvu punomoćnika. Drugim rečima, samo jedan od bračnih partnera treba da bude prisutan. Poenta je da u tim državama jedno od budućih partnera (u ovom slučaju bi to bio g-din Wiriadi) zajedno sa punomoćnikom (bilo ko koga je Rita ovlastila), stane pred službeno lice i kaže sudbonosno “DA”. Za to vreme je Rita za svojim računarom i budno prati kako se njeno venčanje odvija. Nije mi baš najjasnije u čemu je razlika, ali hajde… Nekako mi se baš svidela ideja da dvoje može sklopiti brak ispred svog ekrana. Tu su i zvanice…. Sobzirom da nema materijalnog izdatka, mogu pozvati koliko god hoće judi. Ušteda na garderobi. On ne mora da nosi pantalone… Ona ne mora da kupuje venčanicu… Ne moraju ulagati u kupovinu novih stvari… Svatovi ne moraju da putuju na venčanje, niti da kupuju poklone i izlažu se troškovima. Mogu mailom poslati fenomenalan poklon i prelepe čestitke. Izljubiće se sa svima putem “kiss smajlija” i neće razmišljati da li je hrana dobra…da li se neko napio… Muziku mogu da puštaju kakvu požele. Ma…jednom rečju, venčanje iz snova. Prva bračna noć? Zaboga… pa kako su došli do braka, tako će da nastave i u njemu. Svi znamo šta je cyber sex. Konzumiranje braka je ovde još jedna od najlakših stvari. Da ne poverujete kolko ima cyber kapela koje vrše venčanja. Eto….ništa više od tradicionalnog venčanja….
A onda, nakon nekog vremena braka, na vratima ti se pojavi osoba koja ti je…onako…malo poznata, ali nisi baš sigurna…. Liči malo na tvog cyber supruga, ali ti se čini da u prirodi izgleda bar 10 godina starije…. I zabogaaaa!! Gde mu je visina? Pa trebao bi da ima 190 cm… ovaj ti je jedva do ramena! On se smeška, skače na tebe uz urlik “ŽENO MOJAAA!!” …. a ti već razmišljaš kako da odradiš cyber razvod.

Postavi komentar