Petao

Petao

Petao  godine rodjenja (1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Petlovi su dobri radnici, lukavi su a njihove odluke su uvek definitivne i teško ih je odvratiti kad nešto naume.Petlovi vole da stave sve otvorene karte na sto mada nekima zbog toga izgledaju kao hvalisavi.Njihovo samopoštovanje često zavisi od mišljenja drugih.Petlovi vole da se druže, oni su ekstravagantni sanjari koji vole da privlače pažnju i divljenje,mogu se naljuti kada neko ukrade pažnju usmerenu na njih. Uprkos tome što su melodramatični, oni su izuzetno praktični, logično, i imaju velike sposobnosti kao individualci.Iako vole da privlače pažnju suprotnog pola uni su uglavnom lojalni partneri.
Iako petlovo srce uživa kad je u centru pažnje njegov um je uvek čvrsto na zemlji,organizovani, vredni, verni i odlučni biće uvek tu kada vam je potrebna pomoć.
Ljudi rođeni u znaku petla su dobri sa novcem čak se može reći da su talentovani za upravljanje novcem drugih. Upravljanje, poboljšanje ili kontrolisanje finansija im donosi radost ,troše oprezno i uglavnom čuvaju za crne dane.
Njihova inteligencija i ambicija im pomažu da budu uspešni,dobri su organizatori i troše energiju efikasno.
Pošto umerenost nije jedna od njihovih prednosti i žele da dobiju najbolje od sebe, oni koji su rođeni  u znaku petla često preopterećuju sebe.Petlovi bi morali da nauče da obratite pažnju na njihovo telo.Često u srednjim godinama pate od problema sa krvotokom od visokog krvnog pritiska, tahikardije, nervoze,razdražljivosti, kao i poremećaja spavanja.
Ljubav
Petlovi su neodoljivi kada je u pitanju osvajanje suprotnog pola i obično su veoma uspešni.Petlovi muškarci su šarmantni svetski ljudi, koji uživaju u rivalitetu sa protivnicima.Međutim, oni nisu za česte promene partnera, jer su vrlo konzervativni u ovoj oblasti.U stvari, petlovi vole da privlače mušku pažnju i da se pokažu u društvu,njima mnogo znači da se pokažu kao veliki osvajači ženskih srca.Zapravo, petlovi su veoma romantični – Oni traže savršenog partnera za ceo život.Ova stvorenja su emotivna, nežna i imaju fiksaciju na svog partnera u vezi. Harmonija i komunikacija su veoma značajni za njih. Njima je potreban pandan koji im daje sigurnost.Oni su na svom kada su hvaljeni i cenjeni od strane svog partnera ,ovo važi i za osobe ženskog pola rodjene pod ovim znakom.

Dobre osobine
iskren, pošten, entuzijast, lojalan, vredan, uporan, avanturista, pedantan, brz,vešt,
društven, komunikativan, osetljiv, velikodušan, šarmantan, duhovit…
—————–
Loše osobine
mrzovoljan, nemiran,slepo egoističnim,pretenciozan, materijalista,arogantan,ciničan

Sledeća zanimanja najbolje odgovaraju ličnosti petla

GLUMAC,STOMATOLOG,PLESAČ,AGENT OSIGURANJA,PEVAČ, OFICIR U VOJSCI,FINANSIJSKI SAVETNIK…

Elementi kojima pripadaju petlovi prema kineskom kalendaru

01/26/1933 to 02/13/1934 – VODA
02/13/1945 to 02/01/1946 – DRVO
01/31/1957 to 02/17/1958 – VATRA
02/17/1969 to 02/05/1970 – ZEMLJA
02/05/1981 to 01/24/1982 – METAL
01/23/1993 to 02/09/1994 – VODA
02/09/2005 to 01/28/2006 – DRVO

Godišnje doba-jesen
Mesec-Septembar
Boja-Ljubičasta
Polaritet-Ying
Približni znak iz zapadnog horoskopa-Devica
Srećni broj-6

S kim se petao slaže

Najbolji prijatelji petlova su bivoli i zmije.
Njihovi najveći neprijatelji su zečevi.
Da biste saznali koliko se drugi znakovi slažu ili neslažu sa petlom pogledajte listu ispod.
Pacov– Loš spoj.
Postoji više od ljubavnih sukoba u tom odnosu.Previše razlika mora biti rešeno da bi ova veza opstala a to uspeva samo u retkim slučajevima.

Bivo– Blaženstvo super spoj!
Velika ljubav i partnerstvo koje je blagosloveno od strane bogova.Seks, strast i sloga će dovesti do srećnog i uspešnog odnosa.

Tigar– Potreban rad na odnosu i mnogo strplenja.
Česti nesporazumi između petlova i tigrova u njihovom odnosu stvara probleme.Oba moraju biti spremni za bolju komunikaciju da bi partnerstvo opstalo.

Zec– Loš spoj.
Potpune suprotnosti u svakom pogledu, petao i zeka apsolutno nemaju dodirnih tačaka ili interesa za razvoj odnosa.

Zmaj– Potreban rad na odnosu i mnogo strplenja.
Interesantno,uspevaju da opstanu zajedno jako dugo iako su egocentrici.Uspevaju da izgledaju zaista dobro dok su zajedno ali im meglomanija stalno stoji na putu.

Zmija– Blaženstvo super spoj!
Zmije i petlovi čine sjajan tim.

Konj– Seksualna privlačnost.
Konji i petlovi mogu napraviti dobru vezu ili prijateljstvo.Ali ako se uzdrže od svadja za i prevlast koje umanjuju njihovu ljubav i želju da budu zajedno.

Koza– Loš spoj.
Ovaj odnos izgleda da funkcioniše sa velikim problemima, svaki naredni sukob umanjuje privlačnost i veza lagano slabi dok se potpuno ne prekine..

Majmun– Loš spoj.
Jedva ima neke privlačnosti izmedju ova dva znaka a i ako postoji, to neće biti mnogo zabavna i duga veza.

Petao– Loš spoj.
Većina seoskih domaćinstava nikad ne drži dva petla jer su u stalnom sukobu.Katastrofalan odnos.

Pas– Potreban rad na odnosu i mnogo strplenja.
Nedostatak zajedničkih interesovanja čini ovaj odnos napornim za oboje.

Svinja– Seksualna privlačnost.
Duboke razlike u ličnosti i mišljenju,mada petao i svinja, uz mnogo popuštanja i strpljenja,mogu funkcionisati zajedno.

JOŠ MALO O PETLU

Njegovo držanje je pravo, njegov pogled prodoran, njegovo ponašanje kraljevsko. Ponosni petao želi da ga okolina poštuje. Pogledajte tog čoveka od jednog cola, kako se drži uzvišeno u odnosu na sve ostale. Petlovi vole pompu, sopstveni dom opremljen dragocenim nameštajem i mesto, sa koga će vršiti izvestan uticaj na druge.
Mogli bi da stoje na samom vrhu, kada sami sebi ne bi otežavali sve. Petlovi su navikli na težak rad i veruju da će
kroz njega postići uspeh. Ali dok oni rade ne dižući glavu, drugima u životu ide lakše i bave se svojom karijerom.
Zbog toga se petlovi nalaze u podređenom položaju. Često traže sigurnost, kao državni službenici ili policajci.
Mogu se naći u frizerskim salonima i u ugostiteljstvu. Njihovi čelični nervi osposobljavaju ih za lekare i druge profesije, u kojima ima krvi. Imaju zdrav stav prema novcu, što je potrebno za sreću.
Rođeni u znaku petla su neumorni, kada treba da obezbede malo blagostanja, ali su suviše ponosni, da bi za ovo prosjačili. Sve vole da stvore sami, da se nikome ne bi zahvaljivali. Poklanjaju svoju poslednju košulju, ali sami ne vole da primaju poklone. Pohvala je za njih najlepši poklon, koji im se može dati. Oni ga primaju sa gestom visokog poštovanja. To im laska i zato padaju na taj štos kod ljudi, koji svojim laskanjem žele da učine petla slepim za činjenice i da ga vide kako se šepuri, dok oni spremaju čorbu, u kojoj žele da vide i kuvanog petla. Dok on shvati o čemu se radi i zatraži da mu se polože računi, od svega toga nema više ni traga ni glasa, ili ga ponovo obrlate laskanjem. Shvatate li sada, zašto petao ne postiže mnogo? U ljubavi to, naravno, nije slučaj. Ovde su muškarci i žene rođeni u znaku petla u izvesnoj meri glavne ličnosti u društvu. Tu oni laskaju i udvaraju se, retke cvećke, a zreli plodovi sami padaju. Petlovi su izvanredni ljubavnici i osvajaju krhke lepotice. Ko petlu potpadne i dalje će sanjariti o njemu, ako ga ovaj napusti — da bi, možda samo za kratko vreme — usrećio
nekog drugog. Muškarci rođeni u znaku petla najprijatnije se osećaju u društvu žena. Rođenima u znaku petla muškarci su dosadni konkurenti. Zato ovi muškarci imaju samo malo prijatelja, ali je zato nepregledan broj njihovih prijateljica. I žene rođene u znaku petla imaju sreće u ljubavi. Ali za razliku od muškaraca, rođenih u ovom znaku, one ne lepršaju od jednog do drugog, već traže stalnog prijatelja. Na ljubavnom polju žene pre mogu da izgube nešto od svog ponosa, nego muškarci. One će za svog supruga ići kroz vatru, brinuti o njemu i čak mu prati noge, ako on to želi. Od sve te silne brižnosti za suprugom, pomalo zaboravljaju drage mališane, koji su takođe u porodici. One su dobre majke, ali deca su im uvek na drugom mestu, na prvom je čovek koga vole. Petlovi su željni znanja. Oni nikada ne bi počeli nešto, što prethodno već nisu detaljno prostudirali. Oni žele da učestvuju u razgovoru, da dokazuju koliko su vredni. Ponekad svojoj okolini izgledaju kao pravi hvalisavci, koji svuda zabadaju nos. Zato izgleda da su neautentični i arogantni. Neki petlovi žive sa puno rizika. To su borbeni petlovi, koji svojom agresivnošću zgražavaju okolinu. Čak se ne ustežu da povrede najboljeg prijatelja. Ovi petlovi su — hvala bogu — u manjini! Većina petlova je i pored pokazivanja svog ponosnog ponašanja, dobrog srca i spremna da pomogne. Treba ih prepustiti njihovom radu i ukazivati im malo pažnje. Nikada ih ne treba izazivati da ne bi reagovali sitničavo. Treba im ostaviti njihove male snove i romantična osećanja, koja čuvaju najdublje u sebi. I onako se celog života malo smeju, jer uvek imaju nešto da rade. Strašno bi voleli da lenstvuju, ali to bi bilo protiv njihove prirode. Pustimo ih da se smeju — rekli smo. Samo, nemojte se nikada smejati petlu. On Vam to neće oprostiti. Ako se radi o njemu, ne razume šalu.
I najzad, petla ne treba krivo shvatiti. On nikada ne misli ozbiljno, kao što ponekad kaže. Ima samo redak dar da
izaziva nezadovoljstva, pa neka košta šta košta. Posle toga mu je žao. Ako naiđe na razumevanje, vremenom će izgubiti neke loše navike. Jer petlovi su pomalo i ono, kakvim ih čini njihova okolina. Moraju se voleti, da bi se saznalo kakvi su oni u dubini duše.

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU U ZNAKU
PETLA?
Deca rođena u znaku petla vole roditelje, koji im stvaraju raj na zemlji. Ne poznaju lažnu skromnost. U školi prolaze, ali ono što drugi s lakoćom postižu, oni moraju da steknu teškim radom. Prijatelje nalaze uglavnom među slabijima, koji se dive hrabroj prirodi petla. Jer vrlo se brzo budi ponos u srcu malog petla. Nemojte ih povrediti, naprotiv, pokušajte da ih usmerite na pravi put. Konačno, njima je potrebno nešto na šta će biti ponosni, otprilike uzor roditelja ili dobro svedočanstvo u školi.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s