Koza

Koza

Koza godine rodjenja (1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Koza osmi znak kineskog horoskopa (ponekad se prevodi kao ovca) je nežna i prilično stidljiva osoba.LJubitelji umetnosti i prirode,ove osobe koje su po prirodi pesimisti i imaju  običaj da sami sebi pokvare raspoloženje.Koze su kreativne, kulturne i dobro vaspitane,vole da žive i rade sa drugim ljudima.Kao prijatelji i partneri odgovaraju im emotivne osobe koje im pružaju sigurnost u životu.Vole da brinu o drugim ljudima.Kao ličnosti su tihe, rezervisane i mirne.One vole da budu u društvu ali ne žele da budu u središtu svega,više im odgovara da budu u pozadini, gledajući sve sa strane,i svojom pričom ne zasenjujući prijatelje.

Koze su zahtevne po pitanju novca jer cene luksuz ,kad je u pitanju neka luksuzna stvar koja im se dopada ne razmišljaju mnogo o ceni.Nažalost, nisu baš talentovani kada je reč o radu sa novcem – nedostaje im discipline za rad i uspeh.Pošto čvrsto veruju u dobro u čoveku, možete ih lako isfolirati i dobiti nešto na zajam.Ipak većinu koza prati sreća kad je u pitanju novac i uvek ga odnekud dobiju i u najtežoj situaciji se nekako snadju.Mnogim uspešnim i razmetljivim karakterima je mirna i prilično ćutljiva koza veoma simpatična ,možda je ovo jedan od razloga?

Za posao kozama je veoma važno da ne moraju da rade pod pritiskom vremena.Pošto su jako kreativne osobe njima najviše odgovara posao gde ne postoji veliki uticaj šefa i tudjih naredjenja.Takodje pošto vole ljude kozama odgovaraju poslovi u kojima se radi sa ljudima.
Ljubav
Na početku, koze su malo stidljive i u privlačenju partnera se najviše oslanjaju na svoj šarm.Mogu da postanu bliske sa drugima veoma brzo zbog njihovog iskrenog interesovanja, osetljivosti i razumevanja.Ove osobe ne žele da se upuštaju u avanture jer cene samo duboku intimnost i osećanja.Nažalost, često su previše poverljive pa doživljavaju razočaranja,možda je to razlog što mogu biti jako ljubomorne.Ovim osobama treba dosta dokaza ljubavi. Ženske Koze se previše, previše oslanjaju na srce i emocijea  od partnera stalno zahtevaju izjave ljubavi,dokaze, ohrabrenja i mnogo pažnje.
Romantične muške koze se brzo zaljube a u svakoj vezi traže suprugu.Pošto oni nisu previše uporni a prilično su stidljivi odgovaraju im iskusne žene koje će lako sve razumeti i koje im mogu pomoći da nađu svoju sreću .
Dobre osobine
Altruista, kreativan, intuitivan,širokogrudi,nežan,romantičan,
osetljiv,pošten,skroman….
—————–
Loše osobine
samo-sažaljiv,pesimist,osvetoljubiv,lenj, neodlučni,hiroviti,
neodgovorni….

Sledeća zanimanja najbolje odgovaraju ličnosti koze

ARHITEKTA,URBANISTA,PROFESOR,VASPITAČ,GLUMAC,CVEĆAR,LEKAR…

Elementi kojima pripadaju koze prema kineskom kalendaru

02/17/1931 to 02/05/1932 – METAL
02/05/1943 to 01/24/1944 – VODA
01/24/1955 to 02/11/1956 – DRVO
02/09/1967 to 01/29/1968 – VATRA
01/28/1979 to 02/15/1980 – ZEMLJA
02/15/1991 to 02/03/1992 – METAL
02/01/2003 to 01/21/2004 – VODA
02/19/2015 to 02/07/2016 – DRVO

Godišnje doba-leto
Mesec-Jul
Boja-svetlo zelena
Polaritet-Yin
Smer-jug-jugozapad
Približni znak iz zapadnog horoskopa-Rak
Srećni broj-12

Poznate ličnosti rodjene u znaku koze: Mikelandjelo,Mark Tven,Antoni de Melo,Vojislav Voki Kostić….

S kim se koza slaže

Najbolji prijatelji koze su zečevi i svinje.
NJihovi najveći neprijatelji su bivoli.
Da biste saznali koliko se drugi znakovi slažu ili neslažu sa pacovom pogledajte listu ispod.

Pacov– Loš spoj.
Odnos između koze i pacova je povremeno pun sukoba, mada dobra volja na obe strane može da pomogne da uspešno i u slozi rade.

Bivo– Loš spoj.
Odnos koji je najbolje prepustiti zaboravu.Iako bivoli i koze mogu da budu privučeni jedno drugim, njihova srca i umovi nikada neće naći zajednički jezik.

Tigar – Potreban rad na odnosu i mnogo strplenja.
Oni imaju previše poštovanja jedni za druge.Dve osobe ulažu toliko napora da ne uvrede jedna drugu da se nikada ne osećaju udobno Odličan radni odnos ali siromašan bračni i ljubavni.

Zec– Blaženstvo super spoj!
Moguća je istinska ljubav jer kao da ih je Bog stvorio jedne za druge.Imaju zajedničke interese, uzajamno poštovanje i razumevanje što čini da mogu da funkcionisati i živeti zajedno na veliko obostrano zadovoljstvo.

Zmaj– Potreban rad na odnosu i mnogo strplenja.
Oni se seksualno jako privlače , ali na kraju koza i zmaj će shvataju da imaju različite životne puteve,i da možda nikada nisu trebali da budu zajedno.

Zmija – Seksualna privlačnost.
Ako je u pitanju isti polizuzetno prijateljstvo.Izmedju suprotnih polova dolazi do velike sloge u seksu i ljubavi.

Konj – Blaženstvo super spoj!
Snažna privlačnost na prvi pogled,a zatim, uz pratnju žestokih strasti i želje ovaj odnos se može razviti i u brak i izdržati test vremena.

Koza – Seksualna privlačnost.
Dve koze zajedno čine par velikih hedonista koji dele međusobno razumevanje u seksu i ljubavi.Zbog njihovih karaktera malo lošije funkcionišu kad se suoče sa svakodnevnim problemima.

Majmun – Potreban rad na odnosu i mnogo strplenja.
Dve vrlo različite osobe,ako bude strpljenja i volje kombinacija njihovih najboljih osobina može stvoriti zanimljiv i uspešan par ili tandem .

Petao – Loš spoj.
Ovaj odnos izgleda da funkcioniše tako što svakog drugog dana dolazi do problema, a ekvivalent mu je otvorena operacija srca – svaka greška samo pogoršava stvar.

Pas– Loš spoj.
Psi i ovce će provesti vreme jedni sa drugima ali bez velikog uživanja.Oni nemaju ništa zajedničko, tako da nemaju razloga da budu jedni sa drugima.

Svinja – Blaženstvo super spoj!
Zamislite duge, zabavne noći sa šampanjcem i kavijarom ispred kamina. Zvuči pretenciozno? Ali i koze i svinje maštaju o ovome i spremni su da do ovoga dodje u stvarnosti.Iako različiti karakteri sjajno se nadopunjuju i u životu i u seksu.

JOŠ MALO O KOZI

Koze po soijašnjosti izgledaju učtive i dostojne ljubavi. Sve dok im ide dobro, radosne su i bezbrižne. Ali moraju se gajiti i negovati, inače se može desiti, da izbije ona nesrećna sklonost, koja leži u duši svake koze: Ona rado mekeće, kritikuje i zamera, i ni sa čim nije zadovoljna.
Kod mnogih koza ova sklonost ostaje sakrivena čitavog života. Tada su one najbolji partneri, najzlatniji supružnici, najprivrženiji saradnici. Ako duša koze izađe na svetlost dana, to je dokaz, da se sa njom nije ispravno postupilo i da ona ima razloga za nezadovoljstvom. Kao što smo rekli: Koze se moraju negovati i uvek im u pravo vreme davati pravu hranu.
Šefovi koza znaju, šta su one u stanju da urade, da bi mogle biti duša posla, samo ako im se dopusti da stvaraju i deluju u miru. Koze su veoma izdržljive, one izvršavaju ono što drugi planiraju. Tu nema šta da se zameri. Samo kada slede sopstvenu karijeru, uglavnom zaostaju, jer ponekad sebi ne veruju dovoljno i ostaju na mestu, koje im je dato.
Zato koze samo u izuzetnim slučajevima postaju šefovi. Najbolje je da traže mesto u selu ili u državnom gazdinstvu. Kao službenici ostaju zalepljeni za stolicu, kao zanatlije su pouzdani. Sede u tehničkim i projektantskim biroima i svuda gde su potrebni saradnici, koji logično razmišljaju, a tako i rade.
Koze su umetnički obdarene i sklone su pisanju, pri čemu ponešto napišu iz duše. Ali one se oesećaju prijatno i tamo gde nisu rado viđene: kao kućni prijatelj ili najbolja prijateljica.
Najlošija crta koza je što se teško odlučuju. Često dugo oklevaju, a ponekad im voz ode i koze ostaju same na peronu.
Tako je i u ljubavi. Koze su veoma umiljate, kada veruju da su našle onoga koga mogu da vole — naime, na početku koze ništa ne znaju sigurno! One pokušavaju sa upecanim, ali kada utvrde da je on jedna umorna riba, koja se prijatno oseća samo u mutnim barama, brzo ga skidaju sa udice i bacaju tamo odakle je i došao. Ali ako nađu negovan dom, za kojim su oduvek čeznule, one će procvetati. Dobro je da ima bar mali vrt ili veliku
šumu u blizini. Koza mora da ima izlaz u zelenilo — večno mlada priroda je njen elemenat.
Koze rado pomažu i njihov savet je cenjen u svim životnim situacijama. One nisu vezane za novac, ali znaju da ga cene, ako im obezbeđuje samo malo blagostanja, gnezdo, u kome se one prijatno osećaju i bar malo mogu da razmaze svoju porodicu.
Žene rođene u znaku koze su najbolje domaćice i majke. Može im se poveriti račun u banci, one će s najvećom tačnošću voditi kućni budžet. I one će svom suprugu ponuditi dom, kao kutiju s nakitom. Ovde se slažu muškarci i žene, rođeni u znaku koze: Oni se često zaljubljuju,  ali svoje srce gube u stvari samo jednom—suviše je jak oklop kojim se okružuju. Onaj ko ga probije, mora da bude nešto posebno. Ono što je potrebno da partner
kozinog srca poseduje, jeste dar za osećajnost. Koze su lako ranjive, s njima se mora pažljivo postupati i predviđati njihova ćudljiva raspoloženja, a nedostatak odlučnosti otkloniti sopstvenim brzim odlukama.
Koze vole sopstveni dom, ali nikada nisu sasvim zadovoljne. Nisu sa drugima, ali nisu ni sa sobom. Njihovo raspoloženje se menja iz jednog trenutka u drugi. Ako su kod kuće iznenada počinju da prebacuju partneru da uopšte više ne izlaze, da ne idu na igranke, u pozorište, da ne sede za svojim stolom u restoranu. Kada ih izvede, onda mu kaže da je doduše lepo izaći jednom iz kuće, ali kod kuće je ipak kod kuće.
Ceo svoj život koze ostaju pesimisti, njihov optimizam se ograničava samo na nejasne nade, na dobitak na lotou i još lepši dom od onog koga već imaju, na mnogo Ako i Ali.
Kozama bi trebalo dati hrabrost, hrabrost ka bržem delanju, onda bi mogle da postignu mnogo više. Trebalo bi da nauče da život uzmu onako kakav zaista jeste i da se ne prepuštaju snovima. Treba da budu manje zatvorene, odnosno, otvore svoje srce. Ali to bi značilo da rade protiv svoje prirode.

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU
U ZNAKU KOZE?
Deca rođena u znaku koze moraju se od samog početka ohrabrivati na nova dela, onda će oni uraditi svoj zadatak u školi, kod kuće i u igri. Vredni su i kući donose dobre ocene. Deca rođena u znaku koze imaju samo malo pravih prijatelja, koje sumnjičavo odabiraju, ali može se desiti da i pored toga naiđu na pogrešno, i podležu njegovom zlonamernom nagovaranju. Ono što je najbolje kod dece rođene u znaku koze, to je što su veoma vezani za svoju porodicu, a ponekad se suviše drže majčinog skuta. To se menja tek u tinejdžersko doba, ali ona nikada neće sasvim odložiti nevidljivi štit, na kome piše „mamin ljubimac“.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s