Kompatibilnost horoskopskih znakova

Ko nam najviše odgovara?

Između sebe se dobro slažu vatreni znakovi Ovan, Lav i Strelac. Oni su pokretački znaci, puni entuzijazma, energije, otvoreni jedni prema drugima, spontani. Prepoznajući sličnu energiju ove osobe će biti vođene sličnim željama i gorućom strasti. Naglašena svest o sebi biće prisutna, kao i lične potrebe, pa se ovde može pojaviti problem oko toga ko je dominantniji.
Naravno između sebe se dobro slažu i zemljani znaci Bik, Devica i Jarac. Zemljani znaci su postojani, pouzdani, odgovorni, stabilni. Ove osobe vezuje materija i materijalizacija. Nikako se ne prepuštaju nekom riziku, imaju poteškoća u donošenju odluka, previše oprezni, ponekad su nemaštoviti i usporeni, pa u njihovom odnosu nedostaje inicijativa.
Sledeći po redu su vazdušni znaci koji se takođe slažu međusobno, Blizanci, Vage i Vodolije. Naglašen intelekt, lakoća u komunikaciji, ljubaznost, razmena mišljenja i ideja osnovna je potreba ovog elementa. Oni su vrlo objektivni i uglavnom bez predrasuda. Naglašen intelekt često vodi u svet ideja i misli ali i u nepraktičnost.
Vodeni element spaja još jednu grupu u kojoj su znaci Rak, Škorpion i Ribe. Vodeni znaci su često nesvesni svojih reakcija, osećajni su, intuitivni i brižni, možda najlakše ulaze u odnos sa drugom osobom pa su samim tim i najizloženiji povređivanju i razočarenju.
Kako su ti odnosi prema elementu lagani, sa sličnom energijom i potrebama, zanimljivije je posmatrati spajanje znakova koji su jedno drugom izazovni. Jedan krug od 12 horoskopskih znakova, sačinjen je i od 6 parova, koji teže spajanju suprotnosti.
Ovan i Vaga. Jedan drugog podstiču, Ovan treba da nauči šta je odnos jer je njegova slaba tačka upravo ljubav, strpljivost i istrajnost. Kako je Vaga znak koji se uvek trudi da zadovolji druge, lako će odgovarati potrebama jednog Ovna ali će kroz vezu sa njim naučiti da osim zadovoljavanja potreba drugih pre svega treba da upozna sebe i da uspostavi odnos sa sobom.
Bik i Škorpion spada u par kod kojeg je seksualna privlačnost najnaglašenija. Bik ima potrebu za stabilnošću i stvaranjem, spojen sa Škorpionom koji na sebi svojstven način rasipa, oboje se uče umerenosti, Bik davanju a Škorpion usmeravanju.
Blizanci i Strelac. Spaja ih radoznalost uma, nespretnost Blizanca da sprovede bilo šta izvan svojih misli u spoju sa Strelcem koji nema granica u svakodnevnom životu. Jednako zainteresovani za budućnost, obogaćeni hrabrošću Strelca i mislima Blizanca.
Rak i Jarac. Osećajan i sposoban da bude blizak Rak će smekšati preozbiljnog i odgovornog Jarca, a ovaj će ga naučiti kako da osnaži svoju snagu.
Lav i Vodolija. Ova dva znaka su suprotne volje, ali kreativni i slobodni mogu stvoriti zanimljivu vezu iz koje se prvi uči da u odnosima sa drugima bude isti kao i prema sebi, a drugi se uči bliskosti koju će imati samo sa jednom osobom.
Devica i Ribe. Nepoverljiva nasuprot lakoverne. Devica se previše brani od osećanja koja nadolaze a Ribe ih vode idealu.

Kompatibilnost horoskopskih znakova

Ovan Lav Strelac Blizanci Vodolija
Bik Devica Jarac Rak Ribe
Blizanci Vaga Vodolija Ovan Lav
Rak Skorpija Ribe Bik Devica
Lav Ovan Strelac Blizanci Vaga
Devica Bik Jarac Rak Skorpija
Vaga Blizanci Vodolija Lav Strelac
Skorpija Rak Ribe Devica Jarac
Strelac Lav Ovan Vaga Vodolija
Jarac Devica Bik Skorpija Ribe
Vodolija Vaga Blizanci Strelac Ovan
Ribe Skorpija Rak Jarac Bik

Planete koje vladaju horosopskim znacima

Sunce Lav On sam
Mesec Rak Intuicija
Merkur Blizanci Devica Komunikacija
Venera Bik Vaga Ljubav
Mars Ovan Energija
Jupiter Strelac Prilike
Saturn Jarac Granice
Uran Vodolija Promene
Neptun Ribe Imaginacija
Pluton Skorpija Transformacija
Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s