Medicina i zdravlje / Politika i društvo

Slučaj ili namera

Procenjuje se da je vakcinu „pandemriks“ tokom pandemije svinjskog gripa 2009. i 2010. godine primilo 30 miliona ljudi u 47 zemalja.
Nova britanska studija je pokazala da je kod dece koja su primila vakcinu protiv virusa svinjskog gripa H1N1 „pandemriks“, rizik od narkolepsije desetostruko uvećan. Prva istraživanja u Finskoj, Švedskoj i Irskoj utvrdila su jasnu vezu između ove vakcine i bolesti. Od kada su vakcinisana, broj dece koja boluju od narkolepsije je upetostručen.

Narkolepsija je kompleksan i doživotni poremećaj sna, koja prirodno pogađa tek 0,02 do 0,05 odsto opšte populacije, odnosno 200 do 500 na milion osoba. Najčešći simptom narkolepsije su napadi pospanosti tokom dana, ali u težem obliku ona može da izazove i noćne more, halucinacije, paralizu u snu ili katapleksiju – pri kojoj jake emocije izazivaju iznenadni gubitak mišićne snage. Oboleli može da zaspi bilo gde i bilo kada, tako da u zavisnosti od mesta na kome se to desi može zadobiti i teške telesne povrede.

Za ovaj poremećaj još nije pronađen lek, a nejasno je i šta ga izaziva. Njegovi simptomi se tretiraju kombinacijom medikamenata, kojima lekari pokušavaju da ponovo regulišu cikluse sna i budnog stanja pacijenta.

U GSK-u  (GlaxoSmithKline  – global healthcare company) smatraju da zasad dostupni podaci nisu dovoljni da bi se procenila verovatnoća uzročno-posledične veze između njihove vakcine (koja je sadržavala i tzv. ađuvans – poboljšivač) i narkolepsije, ali naglašavaju da sami u tom smislu sprovode dopunska istraživanja. U SAD  vakcina „pandemriks“ i nije korišćena tokom pandemije zbog nepoverenja tamošnjih zdravstvenih vlasti u praksu dodavanja „poboljšivača“.

Dok je narkolepsija najviše pogodila evropsku decu, druga jeziva bolest hara Afrikom i ubija jednog po jednog mališana.
Epidemija bolesti Nodding disease, čiji uzrok nastanka još nije otkriven, svake godine odnese hiljade mališana iz istočne Afrike. Uganda, Sudan i Tanzanija su najviše pogođene, a postoje naselja gde u svakoj porodici postoji bar jedno obolelo dete. Pokušaj da se bolest poveže sa parazitskim crvom Onchocerca Volvulus, koji je rasprostranjen u oim oblastima, nije doveo do nekog napretka, sobzirom da ga ima i u mnogim drugim oblastima gde se bolest ne pojavljuje.  Oboleloj deci se zaustavlja rast, a skeniranja mozga su pokazala oštećenja i  atrofiju. Bolest je progresivna uglavnom sa fatalnim ishodom. Sobzirom da je uzrok nepoznat, ni lek ne postoji, a o zbrinjavanju bolesnih ne treba ni pričati, jer je zdravstveno zbrinjavanje u tom regionu katastrofalno.

Da li je sve ovo slučajnost, ili postoji veza sa vakcinama, GMO, kemtrejlovima i raznim sranjima kojima nas zasipaju? Da li je u pitanju priroda ili su nečiji prsti umešani u sudbine sve ove dece? Nikako ne mogu da se otmem prvom utisku kada sam pomislila da je jako čudno što je sve lokalizovano u određenim oblastima.

Advertisements

2 thoughts on “Slučaj ili namera

  1. Zaista nisam neki pristalica teorije zavere, ali u dve stvari sada već sasvim verujem, jer sve ukazuje na to da su surova istina: bitnu ulogu u svetu ima farmaceutska i gmo mafija. Kemtrejlovi su mi još magloviti, kao i još štošta, ali i ove dve stvari su dovoljne da se naježim od pomisli na budućnost… 😦

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s