Priroda

Zona tišine

Na nekih 600 km južno od El Pasa, na severu Meksika, nalazi se zabačeno i krševito područje visoke pustinje, koju je lokalno stanovništvo krstilo imenom „Zona tišine“ (Zona Del Silencio). A da ne bude zabune, područje je s punim pravom dobilo to ime. Tamo apsolutno ništa ne funkcioniše. Ni mobilni telefoni, ni radio uređaji, a igla na kompasu ne prestaje da se okreće. Ni do dan danas do Ceballosa, mesta koje je najbliže „Zoni tišine“ ne može da se probije TV signal.

parallel with burmuda triangleJoš sredinom devetnaestog veka, farmeri koji su živeli u okolini, primetili su „vruće kamenje“ koje je padalo sa neba, pri sasvim vedrom vremenu.
1930. godine Francisco Sarabia, meksički piot, je prva  osoba koja je prijavila misteriozan kvar svog radio-uređaja pri preletanju tog područja.
1970. godine kada je američka vojska lansirala raketu „Atena“ iz Green Rivera u Uti, raketa je bia programirana da se prizemlji na nekih 1100 km dalje, na vojni poligon u White Sandsu, u Novom Meksiku. Međutim, iz nekih razloga, raketa je preletela odredište za nekoliko stotina kilometara u pravcu „Zone tišine“. Ne samo da je skrenula sa kursa, nego je i dosta prebacila cilj, kao da je bila ubrzana ili privučena. Tamo se srušila i raspala na komadiće. Par godina kasnije to isto se desilo sa jednim od Apolo projekata.

Merenjem je dokazano da tu postoji visoki nivo magnetizma a da li je on dovoljno jak da privuče objekte poput meteora, to je pitanje na koje skeptici sumnjičavo odmahuju glavama. Ipak, u „Zoni“ ima veliki broj meteorita koji se srušio u toj oblasti. Sobzirom da Gajgerovi brojači pokazuju određenu radioaktivnost, smatra se da je baš usled nje, ali i jakog magnetizma, došlo do mutacija životinja čije je stanište Zona tišine. Sve životinje su veće nego što je uobičajeno (kao džinovske tarantule i zmije).
Ovu pustinju zovu i mesičkim Bermudskim trouglom, jer je locirana praktično na istoj paraleli – između 27 i 29 paralele, a interesantno je da su tako locirane i egipatske piramide, a i Tibetska visoravan. Kao da oko celog tog područja postoji neka veza između anomalija koje se pojavljuju u razlićitim delovima sveta. Da li je slučajno i Cape Canaveral na istoj paraleli? Nemam pojma –  samo mi je bilo jako interesantno kada sam to videla. the-zone-of-silence

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s