Politika i društvo

Deda Mraz je ipak živ

Isus nije rođen u štali, već u pećini… Rođen je nekoliko godina ranije nego što se to do sada mislilo…. Jevreji nisu odgovorni za Isusovu smrt… Eto, posle 2000 godina, najzad saznajemo istinu. Da nije Jozef Racingera, tj. pape Benedikta XVI, ni do sada nam ne bi bile otvorene oči.
Neko će reći: ne huli na Boga i poglavara katoličanstva. Neću – ni slučajno. Poštujem svačiji izbor, kao što očekujem da svako poštuje moj. Samo postavljam pitanje: da li je sada, to što je napisao papa tačno i merodavno jer je on PAPA, a ne profesor Jozef Racinger? Uostalom, verujem da kao profesor ne bi zaradio oko pet miliona evra od autorskih prava na knjige koje je objavio od kada je izabran za poglavara Katoličke crkve.
“Početak našeg kalendara koji je zasnovan na rođenju Isusa je izračunao Dionisije koji je napravio gešku u računici od nekoliko godina i stvarni datum rođenja je nekoliko godina ranije”, napisao je papa.
Tvrdnje o greškama u hrišćanskom kalendaru nisu nove i mnogi istoričari smatraju da je Hrist rođen između 7 godine i 2 godine pre Hrista. Ali…to su samo „mnogi istoričari“. I to do sada nije nikome smetalo.

Neću pominjati njegovu knjigu dijaloga sa nemačkim novinarom Peterom Sivaldom „Svetlo sveta“ u kojoj papa odgovara na najaktuelnija pitanja vezana za crkvu i savremeni svet. Kažu da je otvoreno i eksplicitno ogovorio na pitanja poput onih koja se tiču uzroka seksualnog zlostavljanja u crkvi. Tu se nalaze i njegove izjave vezane za dozvolu korišćenja kondoma. Papa takođe poziva čitaoce da prestanu da na Boga gledaju kao na nekoga ko ograničava lične slobode.
Iskreno rečeno, sve mi je ovo vrlo kontraverzno u odnosu na crkveno učenje.
A šta je sa trilogijom o Hristovom životu?
Papa prati, analizira i tumači jevanđelja. Do sada to niko nije uradio? Ili niko nije za tolike pare?
Oko 2,5 miliona evra od autorskih prava će biti prosleđeno fondaciji u Vatikanu i iskorišćeno za finansiranje istraživanja za potrebe papinih predavanja. Fondacija je osnovana ove godine kako bi „promovisala istraživanja i studije o razmišljanjima profesora Jozefa Racingera“.
Nakon objavljivanja papine knjige „Priča o ranom detinjstvu – Isus iz Nazareta“, osvanuli su naslovi u medijima: “Papa smrskao Božićne tradicije”, “Papa je rešio da razbije mitove Božića”.“Papa zabranio Božić”…
I eto…. papa dobi par miliona evra za razmišljanje, a u tom delirijumu obrisa Božić, ubi Deda Mraza i napravi novu Bibliju. Ne razmišljaju svi isto.
Da vas utešim, ipak su zvaničnici u Vatikanu odmah odgovorili da “Papa nije zabranio Božić”. Pregurasmo Božić ove godine. Šta li će biti za Uskrs?

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s