Politika i društvo / Psihologija

Grupa 69

Početkom devedesetih godina u Vojsci Jugoslavije je formirana „Grupa 69“, čiji je zadatak do današnjeg dana ostao misteriozan. Njezina svrha je bila proučavanje parapsiholoških i paranormalnih pojava.

Ova grupa, koliko je znano, nije osnovana nekim posebnim dekretom vojnih vlasti, ali postoje nesumnjivi dokazi i svjedočanstva da je postojala. Grupa 69 je, prema svjedočanstvu jednog od članova, djelovala sve do 12. prosinca 2008. godine, što otvara pitanje kome je trebala takva organizacija i u postmiloševićevskoj Srbiji.

Grupu su sačinjavali, pored aktivnih vojnih lica, takozvani društveno politički djelatnici, astrolozi, proroci, intelektualci, domoljubno osvješteno građanstvo, osvjedočeni borci protiv Novog svjetskog poretka i oni koji su u sebi prepoznali nekakve nesvakidašnje moći. Do danas identiteti većine pripadnika tog veselog društva nisu poznati javnosti.

U pokušaju da objasne načelne metode svog djelovanja, budući da je operativna realizacija krupna tajna, vojna lica iz ekipe su obrazlagala da „69“ može slijedeće: da obara avione koncentracijom patološke zlovolje, da snagom volje ruši pojedine objekte od vitalnog interesa za neprijatelja, da na veliku daljinu likvidira ličnosti koje su kreatori dušmanske politike… i još mnogo toga, što će primijeniti kad bude trenutak definitivnog obračuna.

Najzanimljivija i najbizarnija je tvrdnja ona da su posjedovali takozvano “srpsko ogledalo” koje je funkcioniralo na principu nekih otkrića Nikole Tesle i “kontroliranog prijenosa viska na daljinu“, pa je djelovanjem tog ogledala svojevremeno, tvrdili su u Grupi 69, Billu Clintonu, tadašnjem predsjedniku SAD-a, slomljena noga. Navodno su bili dio Svjetske duhovne mreže koja je upozorila SAD da će rušiti njihove avione a pad letjelica bit će objašnjiv kvarom na elektronskim uređajima.

 Ovo upozorenje u Srbiji je objavljeno 1996., u tjedniku „Argument“, kao i u knjizi Spasoja Vlajića – „Parapsihološki rat na Balkanu“. U Grupi 69 tvrde da su prvu uspješnu akciju obaranja zrakoplova imali 13. travnja 1994., kada je sa nosača zrakoplova Saratoga jedan F-16 pao u more prigodom pokušaja uzlijetanja.

Inženjer Vlajić vidi povezanost američkog pokretanja pitanja Kosova 1997. sa padom zrakoplova 2. travnja iste godine, kojim je upravljao pilot Craig Button, što se na vježbi iz neobjašnjivih razloga odvojio od grupe pilota i udario u vrh planine u Coloradu.

Spominje se i rušenje američkog zrakoplova 15. listopada 1995, tik pored zračne baze Wright-Patterson, gdje je potpisan Daytonski sporazum. To je Grupa 69 pripisala svojoj aktivnosti i aktivnosti Svjetske duhovne mreže jer je toga istoga dana Robert Farrand, nadglednik distrikta Brčko, u tom gradu poništio izbore. Stoga je Vlajić u tome vidio još jednu opomenu Amerikancima zbog njihova “neprijateljskog odnosa prema Srbima“.

Nadalje, 24. studenoga 1995., srušio se američki zrakoplov blizu Virginije. I tu je Grupa 69 našla objašnjenje u činjenici da se to dogodilo za vrijeme izbora u Republici Srpskoj, kada je „SAD pokazao netrpeljivost prema Srbima“.

Inženjer Vlajić tako podsjeća da su za vrijeme izbijanja jugoslavenske krize tri političara bili izrazito „antisrpski raspoloženi“: Hans-Dietrich Genscher, ministar vanjskih poslova Njemačke, Turgut Özal, turski premijer i papa Ivan Pavao II, dok su među velikim silama antisrpski bile raspoložene Njemačka i SAD. Po točno utvrđenom redu, kaže Vlajić, njih su iz godine u godinu sustizale jasne opomene. I godine 1992. dogodila se neočekivana smjena Genschera, zatim 1993. naprasna smrt Özala; 1994. teška ozljeda Pape; 1995. godine teroristički napad u SAD-u, u Oklahomi; 1996. dogodila se nesreća u zračnoj luci Düsseldorf, a sljedeće godine uslijedila je oružana pobuna Teksasu…

Uporabom „srpskog ogledala“ posljedice zbog “antisrpskog dijelovanja“ osjetili su bivši francuski predsjednik François Mitterrand, kojega je zadesila smrt, kao i izraelskog predsjednika vlade Yitzhaka Rabina. Helmutu Kohlu je umro sin, a bivšem šefu češke države Václavu Havelu supruga, dok je najbolje prošao spomenuti Clinton…

Grupa 69 najmanje se hvali “podvizima” za vrijeme NATO-vog bombardiranja. Zato je možda i došlo do inicijative JUL-ovaca, književnice Jare Ribnikar i Prvoslava Markovića, upravnika beogradske bolnice „Laza Lazarević“, da se osnuje Jugoslavenski komitet za koherenciju i nepobjedivost koji bi obučavao tisuču yogi-letača za zaštitu Jugoslavije pozitivnom energijom. Naime, osnivači su tvrdili kako su yogi-letači prethodno pomogli u zaustavljanju građanskog rata u Mozambiku.

Svi ovi podaci me navode na veliku dilemu. Da li je ta parapsihološka organizacija nastala uslijed potrebe za praćenjem Svjetskih tokova, znate onu: Kud svi Turci tu i mali Mujo, ili pak sve to ima neke veze s činjenicom da Srbija prema popisu stanovništva iz 2011.g. ima popriličan broj vanzemaljaca? Ali, morate priznati da je naziv pomalo diskutabilan, obzirom da broj 69 povezujemo sa seksualnom pozom.

Advertisements

One thought on “Grupa 69

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s