Zabava

Naši ćevapi sa lukom u Njujorku

Ako neko zna šta je dobra hrana, onda to znaju kuvari. Samim tim, kada u svoje slobodno vreme odu negde da jedu, to govori samo za sebe.
Newsweek je nedavno izašao sa svojom listom od 101 “najboljeg mesta za jelo” u svetu. Na osnovu preporuke 53 svetski poznata kuvara i prehrambena stručnjaka iz celog sveta, među kojima su najpoznatija imena iz te oblasti, kao što su David Burke, David Chang, Anita Lo i Eric Ripert, taj izbor je sužen na 14 najboljih restorana u Americi. Nama to u principu ne bi bilo ništa mnogo interesantno, da se među 14 najboljih od najboljih, ne nalazi “Kafana” (ovo maštovito ime restorana vam na prvi pogled garantuje šta ćete naći kao specijalitet). To potvrđuju i reči Gabrielle Hamiltton, vlasnice restorana Prune na Menhetnu, koja je za Newsweek izjavila:
“Kafana je pravo jugoslovensko, jedinstveno srpsko-hrvatsko uživanje u Ist Vilidžu sa grilovanim mesom i hrskavom, svežom salatom.  Osoblje je brzo i oštro, a oko vas za stolovima niko ne govori engleski. Osećate se kao da ste upravo zalutali u neki večernji klub u boemskoj četvrti Dubrovnika.”
Specijalitet je, pogađate – ćevapi sa lukom.
Ako smo ikada nešto vrhunski znali, znali smo šta je dobra klopa.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s