Nauka i tehnologija / Politika i društvo

A šta će to nama uopšte?

Tokom poslednjih nekoliko decenija primećujemo velike klimatske promene, a sam razlog još uvek nije svima najjasniji. Uglavnom, sve više se govori o projektima koji imaju za cilj menjanje klime iznad određenih oblasti.
Još pre 1950. godine vršeni su eksperimenti iz ove oblasti, da bi se od običnih naučnih istraživanja sada već pretvorili u snažno oružje kojim su moguća destabilizacija ekologije i masovna uništenja širom sveta.
Projekat HAARP je jedna od vojnih tajni koja je, verovatno namerno dospela u javnost. Na zvaničnom sajtu ovog projekta, može se naći da je njegova primena strogo naučnog karaktera. Najvažniji eksperiment se izvodi na Aljasci, na nekoliko hektara zabačene lokacije. Tu je smešteno preko 180 antena koje svakodnevno odašilju talase u jonosferu… Talase koji su do 100 puta jači od onih koje, recimo koristi BBC. Sve se svodi na zagrevanje jonosfere, koja tako menja svoju provodljivost i drugu vrstu talasa šalje nazad, prema zemljinoj površini. Na taj način oni koji vode projekat bukvalno su u poziciju korisnika jednog velikog električnog uređaja koji emituje talase. Ključne elemente HAARP-a  čine Teslini projekti. Na žalost, njegova zamisao da svaka kuća i mašina koristi besplatnu energiju koja se nalazi rasprostranjena u atmosferskom omotaču naše planete, koristeći samo jednu anternu, u tuđim rukama je postala potpuno nebitna. Naučnici su skloni da ovaj projekat porede sa stvaranjem prve atomske bombe.

Talasi koje emituje jonosfera su ekstraniskofrekventni, ELF talasi, koji prolaze kroz svaku materiju, za razliku od normalnih radio talasa, koji ne prolaze, recimo, kroz vodu. Primena u komunikaciji sa nuklearnim podmornicama je već poznata.
Ono što se prećutkuje je da ELF talasi imaju frekvenciju blisku frekvenciji moždanih talasa kod čoveka. Ne treba mnogo mašte pa da se zamisli šta sve može da se uradi sa jednim takvim emiterom. Osim toga, zagrevanjem jonosfere se remeti Zemljino magnetno polje…ometaju se telekomunikacije…stvaraju se ozonske rupe, a samim tim se stanovništvo izlaže pogubnom zračenju…mogu se izazvati ogromne padavine, poplave ili suše. Oružje 21.veka? Koliko je puta isprobano do sada?
3. maja ove godine je na 50 km od Beograda, kod Barajeva, postavljen jedan ovakav uređaj. Iz kog razloga niko nije našao za shodno da obavesti javnost, ne zna se. Po tvrđenju Nikole Aleksića, predsednika ekološkog pokreta iz Novog Sada, ovaj antenski sistem predstavlja opasnost po ljudsko zdravlje.
“HAARP je ništa drugo do elektromagnetna kontrola ljudske psihe i to su činjenice, a ne naučna fantastika. Takvo zračenje ljude može da učini bezvoljnim, mrzovoljnim ili veoma agresivnim i pošto je to sistem pod kontrolom SAD, one bi mogle, bez preterivanja, da Srbiju unište u roku od jednog dana”,  tvrdi Aleksić.
U svakom slučaju, ako ne podlegnemo svim pričama o teoriji zavere, morali bi da se zapitamo da li bar naša ministarstva razmišljaju o tome da li je ovaj projekat zaista poguban za zdravlje ljudi i uostalom… šta će to uopšte kod nas?

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s